Nyheder

Sådan laver du de bedste popcorn

single image

Popcorn er en snack, som er elsket af børn og voksne verden over. Jeg vil faktisk vove den påstand, at jeg aldrig har mødt et menneske, der ikke kunne lide popcorn.

Popcorn er altså lækre. Så langt er vi enige. Og så har popcorn også den store fordel, at de er super lette at tilberede – og endda også ret så billige.

Der er altså masser af fordele, der taler for denne snack.

Men selvom vi er mange, der er vilde med popcorn, så kan det nu godt gå hen og bliver lidt kedeligt med popcorn i længden. For lad os nu være ærlige: De er dejligt knasende og lune – men smager jo egentlig ikke af så meget andet end salt, vel?

Det er der en del andre end mig, der har opdaget, og derfor er der efterhånden en del madentusiaster, der har eksperimenteret med de små hvide fyre for at finde alternative måder at krydre dem på.

Og det er fedt! For det er der faktisk kommet en hel del interessante opskrifter ud af.

Her giver jeg dig et par bud på 2 forskellige måder, du kan tilberede dine popcorn, hvis du trænger til lidt variation i smagsoplevelsen.

Til den salte tand

Foretrækker du at dine popcorn forbliver en salty snack, som vi kender den bedst? Så er der forskellige måder, du kan bevare popcornenes salte smag, men samtidig skrue lidt op for smagsindtrykkene.

Du kan for eksempel lave en omgang popcorn med timian, citron og parmesan.

Du tilbereder dine popcorn i gryden som normalt, og herefter krydrer du med krydderierne. I dette tilfælde skal du bruge skallen fra en revet økologisk citron, 2 spiseskeer finthakket frisk timian og 2 spiseskeer fintrevet parmesan. Bland det sammen med salt og vend det med popcornene (cirka 85 gram popmajs).

Til den søde tand

Vil du gerne prøve dine popcorn i en helt anderledes variant end den salte, så er der også masser af muligheder for at smagsgive dine popcorn med søde ingredienser.

Du kan for eksempel kaste dig ud i en opskrift på popcorn med chokolade og kanel-smag. Til en portion popcorn lavet af 50 gram popmajs skal du desuden bruge 30 gram chokolade og en tsk kanel.

Så skal du smelte chokoladen i en gryde ved lav temperatur, og når chokoladen er smeltet, tilf\’jer du kanelen. Herefter er det blot at vende popcornene  – som du ikke skal krydre med salt! – i gryden og brede dem ud på et stykke bagepapir.

På udkig efter en popcorn maskine? Så klik her.

You may like