Nyheder

Hvorfor skal du vælge en lejebolig?

single image

Den tydelige mangel på overkommelige samt meget høje priser på boligmarkedet, betyder at flere og flere lejer sig ind fremfor at købe. Leje er altså en mulighed, som mange bør overveje, pga. de mange fordele, som det fører med sig:

  • Lejemål er nemme at flytte både til og fra. Du kan typisk tilflytte og fraflytte din bolig indenfor 3 måneder efter du har givet besked til din udlejer. Hvis du derimod er husejer, er du afhængig af, at dit hus bliver solgt før du kan gøre dig nogle tanker om, at flytte et andet sted hen.
  • At have en lejebolig giver en form for fleksibilitet, som gør, at du således hurtigt og nemt kan teste nye muligheder, hvad end du skal prøve noget nyt, får tilbudt et nyt job eller et nyt forhold eller noget helt fjerde, som giver et pludseligt behov for at skulle fraflytte. 
  • Ved at være lejer, er du frataget enhver vedligeholdelsesbyrde af boligen, som giver dig tiden og muligheden for at nyde andre ting. De løbende udgifter til vedligeholdelse, ejerafgifter mv. er desuden også dækket af din udlejer, og du skal blot tænke på at betale din husleje.
  • Da du ikke har de ekstra omkostninger, der er dækket af din udlejer, er det meget lettere at forudsige dine månedlige omkostninger, hvorimod de kan være ret uforudsigelige, hvis du sidder som udlejer.
  • Mens lejeomkostningerne muligvis kan virke høje, er omkostningerne ved at leje en bolig, betydeligt billigere end at købe en ejendom.
  • Du har mulighed for at dele en bolig med andre, således at omkostningerne pr. person bliver mere venlige overfor dit budget og dine rammer. Således kan du flytte til et område, som du måske har tænkt ligger ud over dit budget.
  • Udlejningsejendomme skal overholde en lang række sikkerhedsstandarder, som udlejeren alene står som ansvarlig for. 
  • Hvis noget inventar eller noget på selve ejendommen går i stykker, er det ikke dit ansvar som lejer. Derimod skal din udlejer sørge for at få repareret skader samt at du får noget nyt inventar i din lejebolig, der virker. Samtidig er udlejer ansvarlig for løbende vedligeholdelse af din lejebolig samt udendørsarealet, der følger med dertil.
  • Selvom du har fået opgivet en husleje for din kommende bolig, har du har mulighed for at søge om boligsikring, så det i sidste ende kan betyde en mindre omkostning end først antaget.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på markedet for lejeboliger kan du finde lejebolig Tilst her.

You may like