Nyheder

Hvordan vælger jeg en varm dobbeltdyne?

single image

Ikke alle har nemt ved at vælge en ideel dobbeltdyne. Det skyldes primært, at der er mange parametre, der har betydning for valget. Ønsker du at være garanteret at kunne holde varmen, uanset hvor koldt det er? I så fald er det vitalt at vælge dyne med udgangspunkt i dette.

Det er nemlig ikke alle dyner, der har en lige høj isoleringsevne. Af denne årsag er det heller ikke alle dyner, der holder lige godt på varmen. De dyner, der består af meget fyld, er også bedre til at holde på kropsvarmen, hvorfor de er at foretrække, hvis du ofte får det koldt om natten.

Varme dyner er typisk også tungere

Det er meget normalt, at en varm dyne også er tung, tyk og fyldig. Det medfører, at den ligger sig godt ind til kroppen, når du har den over dig. Igen er bør det pointeres, at det er en smagssag, hvorvidt man foretrækker dette.

Ikke alle er vilde med at have en tung dyne over sig, da de føler sig fanget. Andre kan godt lide det, da de derved er garanteret, at der ikke er noget af varmen, der slipper ud. Derfor bør du overveje nøje, hvad du foretrækker, før du beslutter dig for at købe en dobbeltdyne.

Foretrækker du en lettere dyne, der ikke føles nær så omsluttende, er en silkedyne et idelt valg. Den synes ikke umiddelbart varm, når man ser på den, men materialet har en fortrinlig evne til at holde på varmen. Dog er udvalget af silkedyner ikke just det største – og slet ikke, når det kommer til dobbeltdyner.

Overvej at skifte dyne afhængigt af årstid

Der er stor forskel på folks præferencer i forhold til sovetemperatur. Nogle foretrækker at have det varmest muligt, mens andre har svært ved at sove, hvis det er for varmt. Da temperaturerne skifter en del i Danmark, kan en varm, tung dyne derfor blive for varm om sommeren, mens den om vinteren sikrer en god temperatur.

Hvis du vil have en behagelig sovetemperatur året rundt, er det en god idé at skifte dyne afhængigt af årstiden. Er det vinter, så bruger du din varme vinterdyne. Er det derimod forår eller sommer, kan en lettere og mere sval dyne give en mere behagelig sovetemperatur.

Der findes selvfølgelig også helvårsdyner, som fungerer glimrende for nogen, men ikke alle oplever, at de er komfortable året rundt. Derfor opnås den bedste søvnkomfort typisk ved at have en række dyner, der går i rotation afhængigt af årstiderne.

You may like