Nyheder

Genstart forholdet med en parterapeut

single image

Måske kender du følelsen når man går en tur med partneren i Latinerkvarteret, og man alle steder er omgivet af forelskede par, der holder i hånd og bekræfter hinanden. Du skæver til din partner der går to skridt til siden, og husker dengang hvor kærligheden var ny og parforholdet var et harmonisk eventyr. Hvad skete der? Hvor blev passionen af? Hvornår blev kærtegn og bekræftelser til afstand og skænderier over kedelige hverdagsting?

Et eller andet tidspunkt tilbage i tiden, ændrede noget sig. Eller også skete det da hverdagens trummerum og monotomi udfordreded lidenskaben, og efterlod jer på sofaen foran Hammerslag, eller Antik Krejlerne.

Sådan kan hverdagen også fungere som en nedbrydningshammer, der pludseligt og skånselsløst river jer fra hinanden, gennem arbejde eller familie eller lignende.

I hvert fald kan man konstatere, at forholdet ikke er hvad det har været, og man savner hvad det var engang, og hvad så nu? Hvordan får I genstartet forholdet – mens I stadig gerne vil have hinanden?

Genstart forholdet

Forholdet har måske brug for en hjertestarter, og dem er der mange af. Der findes en hel sektion på bibliotekerne, med selvhjælpsbøger der kan hjælpe med de forhindringer, der ligger i vejen for at genoplive kærligheden.

Og så er der den ærlige snak, det er samtalen man tager med sin partner om at tingene har ændret sig, og ikke til det gode. Man er nødt til at kommunikere sine følelser til sin partner, så I er på samme side.

Hvis begge er enige om at der skal gøres noget, så bliver alting nemmere, man laver en aftale om at ændre på nogle få ting, og bryde den usunde dynamik, der er i gang nu. Det er et absolut grundvilkår for positive ændringer, at begge parter rent faktisk føler at de gerne vil arbejde hen imod et bedre forhold sammen. 

Den grundige løsning

Man kan rode rundt i mørket, og måske finder man selv løsningen, især hvis man er rigtigt god til at kommunikere, men ofte har man brug for en udenforstående, der kan hjælpe med at vise vej – på en åben og ikke-dømmende måde.

Skænderier eller afstand er jo bundet op på en hel masse forestillinger om den anden persons fejl og mangler, og en parterapeut kan hjælpe med det. En parterapeut kan skære igennem, og se problematikkerne i forholdet, og i sidste ende hjælpe jer videre og påvise præcise punkter at arbejde med. Du finder en rigtig dygtig parterapeut her: Parterapeut i Aarhus 

 

You may like