Nyheder

Dyrk dine egne grøntsager billigt – tips og tricks

single image

Er du på udkig efter en billig måde at få grøntsager på? Så er du kommet til det rette sted, for jeg har nemlig det ultimativt billigste trick til dig.

Lad mig lige tage mine ord tilbage. For der er måske en enkelt måde, der er billigere, og det er at hoppe ned i en container og lave den gode gamle skralde-gerning.

Men hvis vi tager afsæt i, at du sels skal dyrke dine grøntsager, så har jeg et trick til dig.

Og hvad er så tricket? Jo nu skal du høre:

Det hedder gendyrkning.

Gendyrkning? Og hvad er så det, spørger du måske?

Jo, det går simpelthen ud på at du dyrker dine affaldsrester. Så bliver det vist ikke billigere, hvad? Du hørte rigtigt. De rester af dine grøntsager, som du var ved at smide i skaldespanden, skal du i stedet gemme og dyrke, så der kommer nye grøntsager frem igen.

Nuvel, det er ikke alle grøntsagsrester, du vil have lige stor succes med at gendyrke. Men mulighederne er mange.

Og udover at gendyrkning har en masse fordele for dem, der ikke har det store overskud på bankkontoen, så er der også en række andre fordele ved metoden:

Først og fremmest er det bare super hyggeligt at dyrke sine egne grøntsager og at trylle noget fantastisk frem fra et produkt, du ellers bare ville smide ud. De viser os også meget om naturens kraft og styrke.

Og derudover så er det super godt fra et miljømæssigt perspektiv. Jo mindre mad, vi kan smide ud, og jo mere lokaltproduceret, vi kan spise, jo bedre. Og hvad er mere madspildsvenligt og lokalproduceret end køkkenaffald, som er dyrket i din egen vidnueskarm eller køkkenhave?

Men havd er det så, man kan gendyrke?

Det er der alt muligt, du kan, så jeg vil råde dig til at lae en søgning på internettet og få en masse inspiration. Eller du kan også bare prøve dig frem med de affaldsrester, du har liggende. For, helt ærligt: Hvad har du at miste? Ikke andet end lidt affald, du alligevel ville have smidt ud.

Hjertesalat af en af de produkter, du kan bruge til at gendyrke. Du gemmer roden fra din hjertesalat og lægger den i vand. Og så begynder den at gro.

Du kan også gendyrke forårsløg, gulerødder, spidskål og meget andet. Metoden, man bruger ved gendyrkning, er at lægge det i vand eller jord og så lade det vokse. Der kan være specifikke metoder afhængig af hvilken grøntsag, du har fat på, så prøv at google dig frem.

Har du en have, og er du typen, der bruger gødning? Brug gratisgødning.dk

You may like