Nyheder

3 gode råd når du skal skrive en tale

single image

En festtale bliver anvendt som et typisk indslag til alle slags begivenheder og ved mange forskellige anledninger. Det er et globalt fænomen, og det er en måde for taleren at træde frem i fokus og få sat ord på tanker og følelser. Derfor er det også oftest følelsesladet, og mange bliver rørt og glade, når de i fællesskab giver udtryk for taknemmelighed og livet.

Det kan være en svær opgave at sætte sig og skrive en tale. Det kan hurtigt blive et projekt, du ikke helt kan overskue, og du kan hurtigt blive i tvivl om, hvorvidt noget er for indforstået – ja, og om det kan blive for indforstået? Derfor får du her tre gode råd, når du skal skrive en tale:

1. Gør det personligt og snak ud fra dig selv

Det er altid godt at holde en personlig tale. Når du snakker med hjertet, kan man mærke det, og snakker du ud fra dig selv, kan du kun sige fine ting, for hvad du har at give udtryk for, vil komme til dig helt naturligt og flyde ned på papiret. Uanset hvilken slags tale, du skal skrive, og uanset til hvem, kan det altså betale at have dig selv i fokus. Det er både, hvis du skal skrive en takketale, men det er også, hvis du skal skrive en tale til et andet menneske. Når du sætter dig selv først, hvis din tale komme fra et sted, hvor du og personen i fokus deler samme rum.

2. Få hjælp til din tale

Hvis du har alt for svært ved at skulle sætte dig og skrive en tale, kan du få hjælp på festsangetaler.dk, hvor dygtige taleskrivere sidder klar til at hjælpe dig. Du kan være så meget inde over, som du ønsker, og typisk kræver det blot, at du beskriver anledning samt de stikord, du tænker at gå ud fra, i forhold til de områder, du ønsker at komme ind på i talen.

3. Læs den op for andre inden dagen

Når du sidder med en færdig tale, er det en god idé at læse den op for et andet menneske – måske en der ikke skal med til festen. De vil se det mere udefra, og hvis noget føles for personligt, uforstående eller indforstået, kan du her få et andet sæt øjne på din tale. Det kan hjælpe dig til at rette til og gøre din tale mere præcis, så du, når du skal holde den, slapper mere af.

You may like